torsdag den 3. marts 2011

Trichet 1 Bernanke 0

Det er skidt nyt for danske boligejere, der bør overveje at få et fastforrentet lån, i hvert fald hvis deres økonomi ikke kan bære en rentestigning.

Men Trichet tyr ikke til ønsketænkningen - i det mindste ikke i tilfældet inflation. Falder talen på gældsproblemer i Europa, er det en anden sag, så hober ulden sig op i munden.

"Trichet har skiftet formuleringen om at interest rates are appropriate ud med "stærk årvågenhed" - det er et klart signal om at ECB er lige på trapperne med den første renteforhøjelse - muligvis allerede i april," siger Matzen til borsen.dk.

"Samtidig pegede Trichet på, at der var risiko for at inflationen skulle overraske på opsiden," siger Anders Matzen.

Kilde: Børsen
Inflationer kan overraske på opsiden, det ville han heller ikke turde sige om den europæiske gældskrise, altså at den kan overraske negativt, slet ikke om Spanien og Italien. Det ville nu også være farligt og dumt, eftersom markedet ville gå i panik og sende renterne i vejret, hvis han siger det, før løsningerne er helt på plads. Det må vente til det sker. Indtil da må 'uafhængige af politiske og økonomiske interesser' sige sandheden.

Men Bernanke vil slet ikke sige noget negativt
, heller ikke om inflationen, derfor 1-0 til Trichet.

0 kommentarer: