fredag den 31. december 2010

Religioner kan ikke sammenlignes

Sam Harris: Religioner er meget forskellige. At betragte religioner som ens, er at betragte sportsgrene, men det eneste badminton og thaiboksning har til fælles er åndedrættet.

"The only problem with islamic fundamentalism, are the fundamentals of Islam."
Det er alt sammen om Israel, muhammadtegninger? invasionen i Irak osv.?

Hvorfor begås terrorangreb så på filippinerne? I Thailand? hvorfor begås de selv i olierige arabiske stater? hvorfor er langt over 10.000 kristne dræbte i Nigeria? Hvorfor er langt over 10.000 kristne dræbt i Indonesien, mange før 2001.

Islam dræber titusindvis af mennesker hvert år, det samme kan man ikke sige om buddhismen og slet ikke om jainismen, som Sam Harris påpeger.

Talen stammer fra et besøg på Berkeley, optaget i syv dele - første del her:Eller her som søgeresultat på You Tube:


Ovenstående første afsnit rummer at absurd tilfælde af politisk korrekthed. En person, der ikke er hvilken som helst, men med i den amerikanske regerings panel for bioetik.
Han spørger hende, om hvis man havde en kultur, der havde besluttet at fjerne øjnene på hver tredje barn, på grund en religiøs tekst, der siger "hvert tredje barn skal leve i mørke," vil hun så ikke være enig i, at denne religion ikke fremmer menneskets velbehag?
Hun svarer, at når baggrunden er religiøs:
"Så kan man ikke sige, at de tager fejl"
Sam Harris siger, at han må samle underkæben op fra gulvet. Jeg har det på samme måde. Den politiske korrekthed er dybt sygelig. Man fatter simpelthen ikke at mennesket kan pantsætte kritisk tænkning og fornuft - fornemmelsen af rigtigt og forkert i den grad.

Jeg har selv kaldt det for rød stær, og det er sygeligt og resulterer i komplet i blindhed og stammer fra marxismen.

Hvor det kommer fra, og hvem der er ramt, det er for så vidt underordnet. Det skræmmende er fortsat den komplette pantsætning af fornuften og skelnen mellem rigtigt og forkert.1 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det mest skræmmende er manglen på fornuft og evnen til at skelne mellem rigtigt og forkert- ville herfra foretrækkes som formulering.
Venlig hilsen Peter