onsdag den 14. juli 2010

UK borgere skal betale 30 pct. mere i skat for af fjerne gæld

Den britiske gæld er blevet gjort op via en ny metode, som indbefatter hvad der skyldes, eller løbende vil koste i lovede pensioner og andet.

Prislappen, hvis gælden skal betales fuldt ud, og dermed bringes helt ud af verden og finansieres? Så skal den nuværende generation betale 30 pct. i skat for at betale den samlede gæld og kommende udgifter.

Gælden/latente udgifter er på 4000 milliarder pund, eller hvad der svarer til 35.720 mia. kr., målt med dagens kursforskel.

For hver britiske borger er det en ekstraregning på 200.000 pund, eller 1.786.000 mio. kr., der venter, hvis den offentlige gæld skal afdrages og pensionister have den pension, der er lagt op til.

Mere fra The Independent:

The true scale of Britain's national indebtedness was laid bare by the Office for National Statistics yesterday: almost £4 trillion, or £4,000bn, about four times higher than previously acknowledged...

Failure to cut back now or raise taxes – and there is little sign of the population clamouring to make life easier for the as-yet-unborn – will leave future taxpayers with an additional burden of £200,000 each over their lifetimes to pay for the public services enjoyed by this and previous generations. Even with current plans to reduce the deficit, the tax bill would still be as high as £150,000 over the life of someone born in 2011.

The ONS itemised the public sector's main liabilities as:

* Future payments for the state old age pension: £1.1trn to £1.4trn

* Unfunded public sector pensions for teachers, NHS staff and civil servants: £770bn to £1.2trn

* Payments under private finance initiative contracts: £200bn

* Contingent liabilities (eg bank deposit guarantees): £500bn

* Nuclear power plant decommissioning: £45bn

* Impact of financial sector interventions: £1trn to £1.5trn


Business.dk har denne sjove vinkel på historien:


Dermed er den britiske statsgæld langt højere end den danske - også forholdsvist set. Den danske statsgæld er på cirka 300 mia. kroner. Da der er cirka 12 gange flere indbyggere i Storbritannien end i Danmark, ville et land med Danmarks statsgæld men med storbritanniens indbyggertal altså stå med en gæld på cirka 3.000 mia. kroner.
Det er selvfølgelig helt forkert, at kalde den britiske gæld for ti gange så stor som vores.

For vi har ikke indregnet fremtidige udgifter til pension, mere og bedre sundhedsvæsen osv.

Vi har endnu ikke gjort os klart, hvor mange fossende offentlige haner, der står fuldt åbne.

Nej, vi har udsigt til en ny regering, der ikke mener, at der er blevet brugt nok penge i det offentlige, at velfærdsstaten er blevet udsat for en "massakre".

Og når Gordon Brown kunne spille det kort, at han var økonomisk ansvarlig under den britiske valgkamp uden at særligt mange indså, hvor hult detom noget rungede . Så er der også potentiale i Danmark til, at vi går hele velfærdsplanken ud og ikke forstår, at det er direkte ud i et hajfyldt farvand. Ikke får overblikket over hvilken retning vi bevægede os i før hajtænderne skærer direkte i kødet. Hvilket som minimum koster store lunser af spækket.

Det tog ikke mange år for Labour at bringe Storbritannien i den nuværende gælds og udgiftssituation. Det vil heller ikke tage mange år for S og SF, at bringe Danmark i den.


0 kommentarer: