fredag den 9. juli 2010

Hvad fanden tænker de på?

Her må jeg altså melde pas. Det er vel nærmest et forslag, som ikke engang DF kunne finde på at komme med:

Venstre og Konservative vil indføre indslusningsløn til nydanskere, der skal arbejde til eksempelvis halvdelen af mindstelønnen, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Arbejdsgiverne skal kunne ansætte nydanskere uden tilknytning til arbejdsmarkedet til halvdelen af mindstelønnen, hvilket vil sige ned til cirka 50 kr. i timen. Sådan lyder et opsigtsvækkende forslag fra Venstre, der vil tage et opgør med de nuværende høje mindstelønninger for at trække flere nydanskere væk fra passiv forsørgelse.
Det lugter så langt af et elfenbentårnsforslag, forfattet i et forsøg på slå hårdt ned der, hvor det opfattes som mest populistisk opportunt.

Det kan vist kun være fremstillet at politikere, der aldrig har prøvet at arbejde i for eksempel rengøringsbranchen, eller på lager med manuelle løft, eller overhovedet kender nogen som har.

De arbejdspladser ville have svært ved at få besat deres stillinger, hvis det ikke var for indvandrere, for der er også nogle af dem, der godt gider at slide og faktisk gør det bedre og med mindre brok, end mange forkælede velfærdsdanskere.

Skal de nu slide til den halve løn af andre?

Når vi så taler om de dovne og uduelige- undskyld udtrykket- altså dem med lav tilknytning til arbejdsmarkedet. Dem men ringe færdigheder med hensyn til at arbejde. Dem der aldrig har lært, hvordan man holder på en hammer osv. og skal samles helt op fra bunden.
Findes de så kun blandt nydanskere? Eller kunne det tænkes, at vi også har en del af dem med pæredansk ophav?

At man så oven i ikke kan se, hvor farligt det her er strategisk set. Hvordan oppositionen kan smovse sig i denne "finke".

Vi har en nogenlunde ny regering, der mangler at præstere noget solidt håndværk, altså noget der batter folkeligt, efter man er blevet fløj sorte svin, der måtte gennemføre nogle milde besparelser, der forslår som en skrædder i helvede, men ikke desto mindre er ildesete blandt Vox Populi.

Månederne går, og der kommer flere dumheder, end der kommer genialiteter. Vil den nuværende regering vinde næste valg?

Opdatering:

Nils Åkerstrøm Andersen, som er politisk kommunikationsekspert, har den vinkel på ovenstående, at der faktisk kan være tale om aftalt spil for galleriet.

”Måske kan det endda være klaret af i forvejen, så Venstre får lov til at signalere, at de selv kommer med nye forslag på integrationsområdet, men samtidig signalerer, at de har nogen, der sætter en grænse.”

Det kan bestemt ikke udelukkes, for selv om der er strategisk bagslag, så er der også strategiske muligheder.

Udover at Venstre-medlemmer kan profilere sig selv som gode, kan DF også komme ud af skurkerollen, som et parti, der faktisk ikke hylder diskrimination.

Den langsigtede effekt af dette og spillen på alle heste kan bære frugt på langt sigt, altså noget der rækker ud over oppositionsrevsningen, der jo finder et eller andet ben at gnave i alligevel. Flytte noget uheldig fokus fra DF og få dem til at fremstå som et menneskeligt parti.

For Venstre ligger der i det, at de gerne vil have mindstelønnen ned, og her er dette forslag en kile i denne proces. At kræve mindstelønnen ned for alle her og nu ville naturligvis være politisk selvmord.

Se blot hvad nulvækst i det offentlige kostede. Lene Espersen sagen skal man nok hurtigt glemme. Det samme med Helle Thornings skattesag.
Men rør velfærdsstaten og du er færdig som flertal i dansk politik. Schlüter huskes for sin hestekur, og denne regering vil blive husket for sit indgreb i den offentlige vækst.

At de så stadig ikke griber den mulighed, der er for reform af efterlønnen, noget som der langt efter ti år ovenpå Nyrups uheldige erfaring med emnet er en stigende forståelse blandt befolkningen med hensyn til, at der skal gøres noget ved. Det er en anden sag.

Der savnes stadig planer og udspil der batter hos denne regering, måske gemmer de dem bevidst til tiden op til et valg, hvor de er allermest vigtige. Det må man da håbe.

Omvendt stadig ingen katastrofe, hvis S og SF vinder. Fordi de vil give en lynlektion alá Anker i at det offentlige forbrug skal faktisk tøjles, ikke vokse Og der skal gøres noget ved konkurrencedygtigheden.

Noget som befolkningen stejler i forhold til. De vil bedre kunne se problemet, når Anker 2 har mistet grebet om ganske få år. Hvis vi er heldige i første regeringsperiode. Knap så heldige er vi, hvis det først bliver i anden.
For det er kritiske arbejdspladser, der hvert år fyger ud af landet.

0 kommentarer: