torsdag den 1. juli 2010

Held og lykke med nulvæksten Hr. Statsminister

Ja ja, det er heller ikke til at holde styr på så mange anarkistiske kræfter:

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser en offentlig jobvækst på 18.500 i forhold til for et år siden. Ifølge Danske Bank er der i øjeblikket 6000 flere ansat i den offentlige sektor, end regeringen selv har forventet. Det vil betyde, at underskuddet på statsfinanserne bliver 2,3 mia. større i perioden 2010-2013 end hidtil skønnet.

"Den offentlige beskæftigelse er på det seneste noget mere, end regeringen har lagt til grund for deres seneste prognose og konvergensprogrammet," siger Christian Hilligøsøe Heinig, chefanalytiker i Danske Bank, som påpeger, at flere offentligt ansatte historisk har en tendens til at bide sig fast.


EPN

Og der er mere:

Departementschefer og kommunaldirektører er i flere år steget over 100.000 kroner om året i løn. Lønfesten forarger flere fagforbund, fordi den kommer midt i en sparetid, hvor det offentlige er på skrump. Derimod mener andre, at lønstigningerne sikrer gode offentlige ledere.

BELØNNING Departementschefen i Miljøministeriet, Marianne Thyrring, blev belønnet med en lønstigning på 210.839 kroner. Christian Schønau, som er departementschef i Socialministeriet, fik 198.365 kroner ekstra for sit arbejde for de svageste. Det er blot nogle få eksempler på de lønstigninger, departementscheferne de seneste år har høstet.

Sammenlagt har cheferne i danske ministerier fået en lønstigning på 8,3 procent fra 2008 til 2009, og gennemsnitslønnen er nu 1.576.858 kroner om året. Det viser tal fra Personalestyrelsen.


Når man får en god løn, er det naturligvis svært at forstå problemet:


Også kommunaldirektørerne har grund til at være tilfredse. Ifølge Det Fælleskommunale Løndatakontor fik de sidste år omkring 115.000 kroner i lønforhøjelse, og det er en pæn fremgang for tredje år i træk.

Kommunaldirektøren i Frederikshavn, Jane Wiis, mener, at kritikken af lønstigningerne er forfejlet.

»Jeg synes ikke, at jeg får en krone for meget. Som kommunaldirektør er jeg chef for en virksomhed med 6.000 ansatte. I en privat virksomhed ville man aldrig mene, at lønnen var for høj for en tilsvarende stilling,« siger Jane Wiis.

Ugebrevet A4Nej, men en god leder i det private tjener penge til virksomheden, en offentlig leder bruger flere penge :) Er der forskel? Som en spurgte, hvor tit ser man offentlig leder konvertere sin stilling som offentlig leder, til en bedre lønnet som leder i det private?

0 kommentarer: