mandag den 19. juli 2010

Når der går inflation i offentlig vækst

Dagens leder i Børsen - ikke online - har i al sin enkelthed en vigtig pointe.

Den nuværende regering, med Mr. - pengene - fosser - ud - af - statskassen - Rasmussen, som originator, har forsøgt at holde 2010 planen for dansk økonomi, men er endt med at bruge 37 mia. kr. mere årligt, end skitseret i denne.

Den næste statsminister hedder nok Helle Thorning, og hun har travlt med at love mere velfærd og snakke månen fuld af atter mere velfærd, at VK - O ikke har gjort nok, brugt nok på velfærdsrettighederne - hun en gang lancerede uden at tænke på finansieringen.

Det er måske at stramme den, at tale om kommende græske tilstande i Danmark, måske bedre med engelske tilstande? Hvis det egentlig kan betragtes som bedre, for gælden er ikke rigtig mindre.

Og så alligevel. Græske tilstande var præget af at booste det offentlige med flere medarbejdere til bedre lønninger, lyder bekendt? Og så var der den med den tidlige pension, lyder bekendt?

Nå ja, så vidt jeg ved, var tidlig pension i Grækenland og Italien osv. betinget af, at man har arbejdet i 40 år, ergo starter med at arbejde som 15 årig = pension som 55 årig. Det slår selvfølgelig efterlønnen, men den er så ikke betinget af 40 års arbejde og førtidspension, ja den kan jo få på at være ung og deprimeret.

Et mere produktivt Grækenland, med mere eksport. Men dog græske tilstande, husk at sætte krydset på Anker 2 ved næste valg, vi har på en måde brug for at velfærdsbabelstårnet kollapser under sin egen vægt.

0 kommentarer: