onsdag den 16. juni 2010

George Soros 2008 - 2010

George Soros i januar 2008:

"The situation is much more serious than any other financial crisis since the end of World War II,"


George Soros i oktober 2009:

The global economic recovery is “liable to run out of steam,” and a “double dip” recession may follow in 2010 or 2011, said the 79-year-old Soros.
George Soros i Børsen i dag:

Soros vurderer, at det nærmest er uundgåeligt, at krisen med fuld styrke igen vil ramme Europa efter at euro-landene har gennemført massive besparelser på de offentlige budgetter for at tøjle enorme budgetunderskud og en stor statsgæld.


"Tyskland vil dufte som roser, mens Europa vil blive skubbet ind i en nedadgående spiral. Stagnation vil være kommet for at blive i mange år, og muligvis bliver det værre end det," siger George Soros til amerikanske CNBC.
...
"Med andre ord, så tror jeg, at en recession næste år er nærmest uundgåelig i betragtning af den nuværende politik," siger Soros.
Krisen handler dog ikke kun om staternes finanser. De europæiske banker ligger i stor stil inde med potentielt giftige statsobligationer, og bankerne har ifølge Soros skjulte tab liggende i deres beholdninger af statsobligationer.

Det betyder, at markedet bliver nervøst i forhold til at låne penge til bankerne, der rammes af finansieringsproblemer, ligesom bankerne er forsigtige med at låne ud til andre banker og det driver pengemarkedsrenterne op.

0 kommentarer: