søndag den 11. september 2011

Jeg kommer ikke til at græde over rød bloks sejr

Jeg kommer til at grine, for virkeligheden kommer til at ramme Danmark, som en lynlektion.

Villy Lover flere offentlige ansatte og Helle Thorning siger, at det er den nuværende regering, der vil fyre offentlige ansatte, ikke S og SF.

Villy mener også, at en vækst i det offentlige forbrug på 4,8 procent om året siden 2003 ikke er nok. At regeringen har udsultet det offentlige med nulvækst i lang tid, og det offentlige forbrug skal sættes i vejret.

Hør Villy blive interviewet af Politikens nye chefredaktør, Bo Lidegaard:

Helle afviser, at der mangler 10 mia. kr. i planen om de 12 minutter mere om dagen. For de offentlige ansatte betaler jo skat og skaber mere værdi i samfundet. Men så afviser hun, at selvsamme er dynamiske effekter, hurra Helle, hvad er det så?

Hun henviser til, at det er arbejdsmarkedskommissionen, der har lavet det regnestykke.

"De siger nemlig, at hvis alle arbejder 12 minutter mere, så giver det 15 milliarder kroner".

Faktisk er det 14 milliarder, de nævner:

Hvis eksempelvis hver beskæftiget arbejder én time mere om ugen, vil det varigt forbedre de offentlige finanser med 14 mia. kr.

For at dette tal skal holde har velfærdskommissionen en vigtig note:

Kravet er mindst 50.000 ekstra personer i ustøttet fuldtidsbeskæftigelse gennem
foranstaltninger, der ikke belaster de offentlige kasser. Fx at 50.000 er i arbejde
frem for at være på efterløn.
For at de 15 mia. kr kan komme i hus, skal der jo selvfølgelig betales for den ekstra arbejdstid i den offentlige sektor, og det kræver så 50.000 stillinger uden om det offentlige, ellers skal der skæres offentlige stillinger væk.

Hun kalder Novodirektørens udsagn om, at han må fyre 300 medarbejdere, hvis de skal sætte arbejdstiden op, for noget sludder.

Det er de bare ikke, hvis en virksomhed kun har brug 3700 arbejdstimer om ugen, og tallet sættes op til 3800, så bliver der fyret mindst to personer.

Se hele interviewet med det blanke sludrechatol her:
Enten er de totalt blanke, hvad angår økonomiske forhold, eller så er de dybt manipulerende, der gives ikke rigtig andre muligheder.

Og jeg kommer til at glæde mig, fordi alternativet, den såkaldt borgerlige og økonomisk ansvarlige regering vil ikke bringe os væk fra afgrunden. Men vil i stedet sørge for, at vi klatrer ned af den, fremfor at falde ned af den.

Så er det trods alt bedre, at vi tager et stejlt fald og slår os, så vi så hurtigt som muligt kan finde ud af, at vi er nødt til at kravle op ad skrænten og komme væk fra kanten.

Ingen af partierne har nogen som helst løsning på, hvordan vi bevæger os væk fra et underskud på de offentlige finanser i størrelsesordenen 60-90 mia. kr.

S og SF er til gengæld klar til at sætte turbo på de offentlige udgifter på dette tidspunkt. Det bliver spændende at høre de to talanalfabeter snakke løs, når den kommende gældskrise virkeligt slår i gennem.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det vil blive Margrethe Vestager, som sidder ved bordenden, selvom hun ikke er statsminister.
Hun vil bestemme, om de røde eller de blå skal være bestemmende, og så vil hun ellers sørge for, at landet bliver fyldt med parasitter, som indtil nu koster de danske skatteydere med 350 - 400 mia årligt.
Gud bevare Danmark - dansk!

falkeøje

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Det tror jeg ikke, at du behøver at frygte, det er der ikke råd til.