mandag den 30. maj 2011

Hvad sagde jeg?

Boligboblen er punkteret i København, skriver den ene hånd og skynder sig at tilføje, at det er ikke nogen garanti for, at priserne ikke kan falde igen under krisetider.

Well, gæt en gang - vi får en krise, en dobbeltkrise, for der kommer både global krise og lokal krise på en gang, fordi boligboblens uhyggelige spøgelse er ikke færdig med at spøge:

"180.000 boligejere med adragsfrie bolig-lån kan havne i en sand gyser, når deres afdragsfrie boliglån skal konverteres de kommende år.

Det viser en undersøgelse fra BRF kredit.

Cheføkonom Ulrikke Ekelund, BRF Kredit, afviser, at de afdragsfrie lån skulle have været godkendt.

"Boligmarkedet toppede i 06-08 og ingen kunne vide, at boligerne ville falde så voldsomt i værdi. Nogle af låntagerne bør allerede nu forberede sig på, at lånene udløber," siger Ulrikke Ekelund, BRF Kredit."

På toppen af dette er stemningen i stigende grad hældende mod et fuldbyrdet mord på boligejerne.
Nu gav politikerne dem de afdragsfrie lån, de gjorde intet for stoppe boligboblen, så endte boligejerne i sækken og gu'dødme mig om ikke de "kloge" politikere vil stramme knuden på den.

Læg dertil til de offentlige fyringer, der kommer, fordi ellers er det kropumuligt at holde de offentlige udgifter nede og stoppe gældssætningen, og den usikkerhed om økonomi og dermed tilbageholdt forbrug, det vil skabe, og vi har udover den globale krise(r) en rigtig stærk lokal krise. Det hele kommer til at trække i langdrag.

Læg dertil den stejle nettoindvandring, som vi jo bliver så "rige af" hedder det sig, i virkeligheden er der langt mellem de nettoværdiskabende indvandrere.

Så kommer den desperate løsning, flere skatter og afgifter, og de som tjener pengene vil i stigende grad sive ud af landet, både personer og virksomheder.

Velfærds-Titanic here we go. Over and out. Find hellere en solid plimsoller, hvor kaptajnen i det mindste er ydmyg og kender skibets begrænsninger.

Godt jeg er frivilligt skaldet, for ellers rev jeg da hårene af hovedet.

0 kommentarer: