mandag den 9. maj 2011

100 procent vindenergi - amen!

Vores kære IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change, vil jo hoppe på tungen for at bevare den mest kritiske og stringente videnskabelige tradition, der er kendt af noget menneske. Ligeledes kunne man aldrig finde på at lade de videnskabelige konklusioner farve af politiske hensigter og ønsketænkning.

Ligeledes kan vi være sikre på, at konklusionerne stammer fra hundredvis af videnskabsmænd, der fælles har nået det ultimative konsensus.

Så derfor bør vi alle juble på denne glædens dag, hvor IPCC har løst selveste den gordiske knude med hensyn til, hvordan vi kan skabe energi uden at forurene.

Vi kan simpelthen gå over til 100 pct. varm luft, også kaldet vindkraft. Ja, du læste rigtigt, Vestas og konkurrenterne kan forsyne hele jorden med al den energi, der er brug for.

Så er der sikker nogle, der vil tilføje et lille spørgende "men?"

Og jo, der er dage, hvor vinden ikke blæser, og de dage hænger ofte sammen med de kolde og vindstille vinterdage, hvor der er mest brug for energi.

Men her tænker i for snævert, for det blæser jo altid et sted på jorden. Så det er bare spørgsmålet om at skabe et globalt net af højspændingsledninger og bygge nok vindmøller - en kæmpe overkapacitet - alle steder på jorden, så uanset om det ikke blæser på den halve jordklode, så kan man bare hente strømmen fra der, hvor det blæser lige nu.

Man kan jo også forvente, at om hundrede år så er batterierne så gode og fylder så lidt, at vi trække på dem i de magre tider. Lidt lige som videnskabsfolk i firserne forventede at bilerne ville flyve ti år efter, jeg kigger stadig i luften efter dem hver dag. Nogle af dem forventede i øvrigt også, at vi havde opfundet en forureningsfri fusionsenergi inden årtusindskiftet. Den er stadig på vej, og kommer den, er det dårligt nyt for vindenergi, men det er som sagt ikke sket nu og IPCC har set lyset.

Invester i Vestas og NKT og det kan kun gå for langsomt!0 kommentarer: