søndag den 1. maj 2011

Borgerlig regering?

4 af 5 skattestigninger i de seneste 10 år har ramt erhvervslivet.


En skat eller afgift til erhvervslivet er sat op hver anden uge, siden VK-regeringen kom til magten i 2001. Selv om der i hele perioden har været skattestop, er erhvervsskatterne hævet 229 gange, og regeringen beskyldes nu for at svække virksomhedernes konkurrenceevne.

»Det er rigtig, rigtig mange forhøjelser. Der er ingen tvivl om, at det forringer konkurrenceevnen, skaber usikkerhed og kan tilbageholde investeringer i Danmark,« siger cheføkonom i Nordea Helge Pedersen.

Kilde: EPN
Når afgifter er inde i afgifter, så lægger man vel knap mærke til det. At afgifter så fungerer på den måde at de stacker, det er en anden sag.

Hvis en vare koster 5 kroner, og der er afgifter for yderligere fem kroner, så bliver momsen lagt oven på varens pris plus afgifter. Altså prisen bliver 12,5 krone.

Ikke nok med, at erhvervslivet er pålagt en selskabsskat i den højere ende, tager man alle de andre udgifter, punktafgifter på energi, pris for at leve op til miljølovgivningen, lønniveau osv. Så er der næppe noget sted i verden, hvor det er dyrere at drive virksomhed, og regeringen har intet gjort ved det.

0 kommentarer: