torsdag den 29. april 2010

Hvilken kamel vil de Radikale sluge?

Der er snart folketingsvalg. Der kan nå at ske meget inden, specielt med Fælleslistens indtog i dansk politik.

Men en interessant debat i folketinget i dag
, afspejler et dillemma for de Radikale, der som bekendt ligger til højre i den økonomiske politik og til venstre i den værdipolitiske.

11.33: Venstres finansordfører Jacob Jensen spørger Morten Østergaard, om de radikale kan støtte S og SF's millionærskat. Morten Østergaard svarer igen ved at spørge regeringspartiernes ordførere, hvor de 10 milliarder skal komme fra.


11:35: - Det er ikke en del af vores skattepolitik. Det er klart, det skal der forhandles om, svarer Morten Østergaard på spørgsmålet om millionærskat.


11.36: - Det er bare glasur, der er trukket ud over, når man ikke er enige om, hvilke reformer, der skal komme, lyder kommentaren til oppositionens fælles krav om reformer fra Venstres gruppeformand Kristian Jensen. Også her skal der forhandles, svarer Morten Østergaard. - Den her enighed er så tynd som det papir, den er skrevet på, konstaterer Kristian Jensen.


11.42: Venstres Erling Bonnesen spørger Morten Østergaard, hvilke reformer han er enig med S og SF om. Morten Østergaard svarer, at der er enighed om, at der skal sikres holdbarhed gennem reformer. Hvilke, skal man så forhandle om.
Her er der altså linet op til slugningen af kameler. Grundlæggende skal de Radikale enten slutte sig til højre, eller venstre.

Hvis de slutter sig til venstre, skal de sluge kameler såsom millionærskat, øget selskabsskat, øget skat på aktiegevinster, en fredet efterløn og en helt masse andet. Ovenstående kommentar afslører for så vidt, eller kraftigt antyder, at de ikke har fået forhandlet noget igennem endnu, trods det forhold at S og SFs fællesprogram, en fair forandring, stammer tilbage fra den 28. august i 2009.

Slutter de sig omvendt til højre. Så skal de i blandt samarbejde med DF.

Så bliver spørgsmålet, hvad gør mest ondt i hjertet på de Radikale? Og vil de helst følge hovedet, eller hadet og afskyen over for DF?

Grundlæggende vil jeg ikke blive spor overrasket, hvis den næste regering hedder en mindretalsregering med forbogstaverne VKR.

0 kommentarer: