torsdag den 22. april 2010

Vil gerne og det vil vi fordi ...

Vil gerne have flere kvindelige medarbejdere og ledere og det vil vi fordi, fordi, fordi vi vil.

Jeg er en doven mand, der heller ikke gider at arbejde i døgndrift, så jeg sakser bare nogle citater, men hvis man vil frem, skal man også skubbe andet til side og fokusere, sådan er det og ikke at ville gå op i arbejdet med liv og sjæl og ud over 37 timer om ugen er fair nok, det er bare ikke den måde, man bliver den bedste på.

Først herfra:

Samfundet må indstille sig på, at mange højtuddannede kvinder hellere vil gå på nedsat arbejdstid end knokle sig til en karriere. Det mener de to danske virksomheder ATP og Abakion.

Begge virksomheder har taget konsekvensen og indført særlige ordninger for at sikre, at de får mest muligt ud af de kvalificerede kvinder. Det skriver Politiken torsdag.

»Vi har højtuddannede kvinder ansat, og vi vil gerne have flere. Derfor har vi gjort os klart, hvad de efterspørger, og det er gennemgående, at de efterspørger at kunne arbejde på deltid«, siger kommunikationskonsulent Maja Bavngaard fra konsulentfirmaet Abakion til Politiken.

...

Det er fuldstændig misforstået at mene, at kvinder skal konkurrere på mændenes vilkår«, siger Lillian Mogensen til Politiken. Hun mener, at der er for mange mandlige værdier i den ledelsesstil, virksomheder har i dag:

»Det er sådan en jæger-samler-kultur, hvor møderne bliver lagt på sene tidspunkter, og det bliver fremhævet som en værdi at knokle. Der kan vi tydeligt se, at mange kvinder simpelthen bakker ud. Vi må som samfund indse, at kvinder gerne vil gøre karriere, men de vil ikke give afkald på at være mor for at gøre det. Hvis vi skal have kvinderne med, må vi tilpasse arbejdskulturen derefter og sørge for, at man godt kan gøre karriere med en 37 timers arbejdsuge«, siger Lillian Mogensen til Politiken.


...


Og herfra:

Kvinder bliver straffet på lønnen, når de sætter børn i verden. Mænd præmieres med mere i lønposen.

Når kvinder bliver mødre, tjener de mindre end andre kvinder, mens mænd, som sætter børn i verden, tjener mere end andre mænd, som har samme erfaring på arbejdsmarkedet. Det viser en ny undersøgelse, som forsker og lektor ved Århus Universitet Marianne Simonsen har udarbejdet for Beskæftigelsesministeriet.

- Resultaterne viser, at det målt på timelønnen er omkostningsfyldt at få børn for kvinder men
ikke for mænd. Afhængigt af lønbegrebet tjener mødre i gennemsnit 2 – 5 % mindre end
tilsvarende ikke-mødre, mens fædre i gennemsnit tjener 2 – 6 % mere end tilsvarende ikkefædre, skriver Marianne Simonsen i rapporten.


Hvis en kvinde nu med rettidig omhu husker at skyde moderstadiet ind mellem barndomsfasen og karrierefasen og ikke udsætter projekt børn til 35+ alderen, så vil hun i sin bedste alder, erhvervs og erfaringsmæssigt, være i stand til at satse på en karriere. Den er egentlig ikke meget længere.

En kommentar på første artikel skal også lige havde en gang copy - paste:

Jeg er da helt sikker på. at de lande vi konkurrerer med har fuld forståelse for danske kvinders ønske om at arbejde på deltid.
De vil derfor med sikkerhed med glæde betale en overpris for danske varer i forhold til markedsværdien af varerne. Det drejer jo om danske kvinders ret til ikke at arbejde så meget og alligevel blive godt lønnet og blive forfremmet i stedet for hårdt arbejdende og bedre kvalificerede mænd.
Det manglede da bare.

Vågn op, se ud ad vinduet og opdag hvordan verden ser ud

0 kommentarer: