torsdag den 15. april 2010

Savner stadig Nyrup

Socialdemokratiet er gået fra et parti, der omtalte SF som et hængekøje-parti, til et der ligger hængekøjen og fabulerer, mens skyerne driver forbi.

Alle børsnoterede danske virksomheder skal mindst have 40 pct. kvinder i bestyrelserne i 2014, hvis oppositionen vinder magten efter næste valg.

Modsætter virksomhederne sig kønskvoteringen, er Socialdemokratiet klar til at tvangsopløse virksomheder som for eksempel rederigiganten Mærsk.

Det fastslår ligestillingsordfører Julie Rademacher (S).

Jeg er ikke specielt begejstret for unge i politik, og jeg fristes til at sige, endnu mindre begejstret for unge kvinder i politik.

Ingen af delene er dog helt fair, da der findes kvalificerede blandt både unge og tøser. Men det er et fåtal.

Men det her forslag er hul i hovedet, og vil skade landet utroligt meget. Her er blandt andet hvorfor:

Man nævner igen og igen, at der er få kvindelige topchefer og bestyrelsesmedlemmer i Danmark. Så referer man til at kvinder udgør flertallet på mange uddannelser.

Her er det man skal gøre klart, at de fleste topchefer og bestyrelser ikke kun er mænd. De er typisk mellem 50-70 år gamle. Så man skal altså gå 30 år tilbage i tiden og spørge, hvor mange kvinder uddannede sig den gang, og hvad uddannede de sig til?

Man skal også spørge, og det skal kvinderne spørge om. Hvad har de mænd gjort de sidste 20-30 år for at kvalificere sig til den position, de sidder i nu.
Hvordan tænker de og hvor meget vil de ofre? Vil de lave en Lene Espersen? Eller bliver der krævet lidt mere af dem? Hvad er de kan, og hvad har de gjort for at evne det?

Der er ikke mange kvinder, der siger nej til en rigtig dygtig og kvalificeret kvinde, men de vil ikke have gavn af, at blive påtvunget en halvkvalificeret kvinde, der kun får pladsen, fordi de skal tage en kvinde.
Det vil kort sagt betyde flere fejl og virksomheder, det går skidt, eller som flytter ud i protest, og dermed færre kroner i den gyldne pung, som Socialdemokratiet mener har potentiale til mere offentligt forbrug, trods det, at den nuværende regering slår rekorden i offentligt forbrug, målt som andel af BNP.

Der er dømt dobbelthængekøje.

0 kommentarer: