fredag den 26. december 2008

Mørk middelalder with a vengeance

Nu spreder Taliban sin dræb-alle-piger-som-går-i-skole aktivitet til Nordpakistan. Denne horrible kvindeundertrykkelse in extremis, er ikke noget nyt fænomen. I årevis er kvinder blevet dræbt, gjort blinde, skamferet, fordi de gik i skole.
Islam vil aldrig blive en civilisation, før den giver kvinderne sin del af magten og æren.

Omkring 87 procent
af de Afghanske kvinder udsættes for vold i hjemmet. 60 procent af kvinderne tvangsgiftes væk og 57 procent af dem før de er fyldt 16 år.

Muhammad, profeten sagde i en hadith, at flertallet af beboerne i helvede er kvinder, for de er utaknemlige:

”Then I saw the (Hell) Fire, and I have never before, seen such a horrible sight as that, and I saw that the majority of its dwellers were women." The people asked, "O Allah's Apostle! What is the reason for that?" He replied, "Because of their ungratefulness." It was said. "Do they disbelieve in Allah (are they ungrateful to Allah)?" He replied, "They are not thankful to their husbands and are ungrateful for the favors done to them. Even if you do good to one of them all your life, when she seems some harshness from you, she will say, "I have never seen any good from you.' "
Sahih Bukhari book 7, 62, 125
Men så forfærdeligt mange muslimske kvinders tilværelse på jord er allerede et helvede.

En af de mange dræbte kvinder i Afghanistan var den unge digterinde Nadja Anjuman, som blev dræbt, fordi hun som kvinde ikke måtte skrive og tænke. Hun skrev disse linjer om sin skæbne:

I am caged in this corner
full of melancholy and sorrow ...
my wings are closed and I cannot fly ...
I am an Afghan woman and so must wail.
--Nadia Anjuman
I Afghanistan er halvdelen af befolkningen reduceret til fødemaskiner og husslaver, og som nævnt, at gå i skole kan koste dyrt.

Vi skal aldrig spørge, hvad vi laver i Afghanistan. Vi skal spørge, hvorfor gør vi ikke mere for at få kvinderne ud af deres fængsler? For at skabe sikkerhed så pigebørn kan gå i skole? Hvorfor bygger vi ikke det land sikkert op. Hvis man vil skabe ringe i vandet, ikke af demokrati, men af modernitet , så er det først og fremmest der man skal satse, i Pakistan og Afghanistan, samtidigt med at man mindsker wahhabistisk, Saudi Arabisk sponsoreret radikal islams indflydelse.

Det vil tage generationer, fordi kulturmønstret er så dybt indlejret. Men gør vi det ikke, så fortsætter den mørke middelalder sin ekspansion, med en hævnspiral.

3 kommentarer:

agger sagde ...

"I Afghanistan er halvdelen af befolkningen reduceret til fødemaskiner og husslaver, og som nævnt, at gå i skole kan koste dyrt ..."

Det var dog et tåbeligt og uinformeret og patroniserende synspunkt ... så patroniserende, at det reelt er fjendtligt overfor dem, det skulle komme til gode, nemlig Afghanistans kvinder.

RAWA har f.eks. intet til overs for vores "indsats" i Afghanistan:

"By reinstalling the warlords in power in Afghanistan, the US administration is replacing one fundamentalist regime with another. The US government and Mr.Karzai mostly rely on Northern Alliance criminal leaders who are as brutal and misogynist as the Taliban..."

... og man skulle jo tro, de vidste, hvad de snakkede om.

Anonym sagde ...

@ Agger: Du tager da forhåbentligt pis på mig.

Du ser et indlæg som handler om at Taliban er fucked up. Du kalder indlægget 'reelt fjendligt' overfor Afghanistans kvinder (jeg fik ellers selv den stik-modsatte tanke, da jeg først læste det), og så begynder du at snakke om U.S.A.

Denne 'nogen snakker grimt om ikke-amerikanere, jeg må helle nævne nogle af U.S.A.'s fejl'-tendens kaster skam over venstrefløjen.

Hvorfor fanden er venstrefløjens fjendebillede U.S.A., Israel og DF, og ikke Rusland, Taliban og Hizb Ut-Tharir? Jeg betragter mig selv som klassisk venstreorienteret, men jeg kan genkende få af mine værdier på venstrefløjen.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Agger:

Jeg er fuldstændig enig i, at vi svigter den nationbuilding, som vi taler så meget om skulle udøve der, ved at overlade store dele af landet til militser.

Hvis vi bare havde holdt os fra Irak og investeret mere militært og i civil opbygning af Afghanistan.

Men hvordan det jeg skriver bliver tåbeligt og uinformeret og patroniserende, fjendligt over for kvinden i Afghanistan i oven købet hmmm hmmm, hvor får du det dog fra? Fordi jeg ikke har skrevet en bog med alle vinkler, uddybninger og forbehold, det må stå for din egen regning.

Men kvinden er stadig uden en god retstilling og position i landet. Hvad enten du kan lide måden jeg fremfører det på eller ej.

Hun lever i et helvede på jord.