søndag den 7. december 2008

Det politisk korrekte had og det ukorrekte

Information kører for tiden nogle debatter om danskernes fiksering af Islam, og Hedegaards nye bog.

Det mest morsomme, eller trættende alt efter overskudsgrad, ved debatten er dens mangel på nuancer. Både manglen med hensyn til at skelne enkelte muslimer fra radikal eller fundamentalistisk islam, dens ensporethed og tomgang med de samme unuancerede argumenter mod de samme unuancerede argumenter.

Hermed skal siges, at de ubalancerede argumenter retter sig ligeligt mod muslimer og DF.
Kritikerne af de unuancerede Islam kritikere skynder sig at være ikke mindre hadefulde og ensporede i deres kritik af f.eks Hedegaard og DF.

Men det er ikke venstrefløjens skyld alene, at man ikke kan føre en ordentlig debat.
Det er de skingre stemmer dybt nede i skyttegravene på begge sider, der umuliggør en dybdegående debat med en horisont.

Som ansvarshavende redaktør på Information, Palle Weis, skriver:

DER ER GOD GRUND til at være på vagt over for radikaliseret islams fremfærd globalt og her i Danmark. I den forstand er der grund til at betragte de yderligtgående islamister med samme alvor, som man tidligere betragtede nazismen og dermed også lægge afstand til den med samme styrke.


Når muslimer som helhed spinnes som et problem, selv om de færreste er det, og DF er et tegn på intet andet end rendyrket racisme, så er debatten mere isoleret og larmende, end den er konstruktiv og dybdegående.

Hvordan vi kommer ud over dette, er et godt spørgsmål? Men et oplagt sted at starte er med intellektuel hæderlighed, hvor påstande efterprøves, vejes og måles, sammenlignes på kryds og på tværs. En debat der forholder sig til de egentlige problemer og undgår de knap så store problemer som tørklæder og leverpostej, for at citere Haarder.
En debat hvor racisme og borgerkrig, ikke er parametre, hvor det anerkendes, at de fleste Muslimer og de fleste DFere er hæderlige mennesker uden de helt store fascistoide tilbøjeligheder.
Indvandrerne er kommet for at få en bedre fremtid, for dem selv og deres børn.
Kan vi få nuancerne på plads, vil vi også få på plads, at efterkommerne af ikke vestlige indvandrere faktisk er mere erhvervsaktive end danskere over halvtreds, og at de fleste indvandrere er hæderlige mennesker som ikke er kriminelle.
Ligeledes vil vi få på plads, at danskerne ikke er racister i nævneværdigt tal, og der findes andre mennesker, end lige netop indvandrere, som har svært ved at få et arbejde, det er ikke et spørgsmål om racisme, men om at et forkælet arbejdsmarked sorterer alt fra som ikke lige lyder af det mest optimale. Småting som overvægt, en alder tæt på pension, bistandsklient, fortid med psykiske vanskeligheder, kvinde uden børn i alderen 30-40 år, gebrokkent dansk, stiller folk bag i køen, når der skal ansættes.

Nuancerne trænges der til i debatten, ingen får modparten til at acceptere unuancerede synspunkter, slet ikke når vedkommende graver sig dybt ned med dem.

Det er ikke muslimernes, venstrefløjens, højrefløjens skyld. Det er blot manglende tankevirksomhed, information og gennemtænkthed, fra alle parters side.

0 kommentarer: