lørdag den 15. november 2008

Konspirationsteorier og overtro

I en debat på Information viser konspirationsteorierne sin magt, hvad enten tavsheden og den manglende kamp mod disse skyldes, så er selve posten et godt eksempel på konspirationsteoretikernes fremgangsmetode.
Man spammer simpelthen med påstande, implicerende citater, argumentum ad populum, i en lind strøm, i et tempo og omfang som gør kritisk tilgang tidskrævende i et umuligt omfang. For at slet ikke tale om, at man som modstander skal overveje, om man overhovedet kan rokke ved troen, hvis man investerer tiden i det?
9/11, er specielt plaget af konspirationsteorier, modsat f.eks. Beslan, Bombningen på Indonesien, som ikke havde USA eller UK som mål.
At bygningerne, skulle være wired med bomber er en af dem, hvor absurd denne end er, enhver kan blot ved at se på billeder fra 9/11 se at bygningen kollapser.
At kombinationen af først og fremmest et flere tons tungt fly med en hastighed på omkring 800 kilometer i timen, pløjer i gennem bygningen, hvorefter en stor brand udbryder og tester konstruktionen yderligere, er ikke blot mere sandsynlig, man kan se det ske på nedenstående videooptagelse:
Men så kan man jo påstå, at USA godt vidste, at angrebet kom og intet gjorde for at forindre det, ja og sådan kan man fortsætte, indtil ingen gider at kæmpe i mod mere og man fylder så meget i landskabet og det meste af internettet, at store dele af befolkningen tror en.

Apropos hvad store dele af befolkningen tror på og afviser af bevismængde.

I følge:

Så afviser 45 procent af den Amerikanske befolkning, evolution som den bedste forklaring på på menneskeligt liv den dag i dag.
Det efter 150 år med Darwin og solide mængder data som støtter hans teori.
Så når man kæmper forgæves i et felt med så solid og konkret viden, som man i øvrigt på en strandtur kan få sit eget håndgribelige bevis på eller flere, så er det vel forståeligt, at der er grænser for, hvor seriøst man vil tage alle mulige konspirationsteorier.

Hvad mennesker tror på, er sjældent et godt parameter for hvad sandheden er, kontekst, belæg og modsigelser skal også tages med i betragtningen, alt det kræver tid og arbejde, så er det lettere blot at tro.

Troende beskæftiger sig ikke med belæg og med at tjekke deres påstande, det gælder for både religiøse religiøse og politisk religiøse.
Det gælder for så vidt, alle der har en kæphest at ride.

Det er derfor at skeptisk tilgang til alle påstande, inklusive ens egne, er yderst vigtig og en vane, som det er vigtigt at tillægge sig.

Update:

Første tårn der falder (WTC2) tilter til siden:Et nærbillede som tydeligt viser, hvordan bygningen bryder sammen på det punkt hvor den er hårdest ramt af flyet:Denne bygning, WTC2, sammenstyrtning passer fint med hvor den er ramt:På den anden bygning som er ramt højest oppe, kan man se hvordan styrken i den del af bygningen under impaktpunktet og brandområder, er stærk nok til at holde igen et splitsekund før nedstyrtningen accelerer:Denne bygning, trods at den var ramt højere oppe, var også ramt mere centralt:

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

En konspiration, jeg er helt vild med, er at fortælle folk om det yderst farlige stof, dihydrogen mono-oxid. Det findes i syreregn og kræftsvulster, og fødevareindustrien bruger det uhæmmet (men det tales der ikke om), det er dødeligt ved inhalation af små doser og forårsager nedbrydning af metaller.

Stoffet er 2H+O, vand... :-)

Anonym sagde ...

Jeg ser lige at jeg mangler dig i min blogroll. Det retter jeg lige op på! :-)

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Hehe, ja den er genial. Lidt grov, men ikke for meget.

Lige så god er den, hvor de afprøver placebo effekten, med absurd formodet magnet terapi.

Den her

Tak for blogroll:)