mandag den 14. april 2008

Det sygelige arbejdsmarked

Som jeg tidligere har været inde på, så er antallet af sygemeldte vokset kraftigt på det seneste.

Hvor kun 2 procent er arbejdsløse, er 5 procent af arbejdstyrken sygemeldte.

Det koster samfundet 37 milliarder ifølge beskæftigelsesministeriets tal.

De områder som er hårdest ramt af sygefravær, er daginstitutions- og dagplejepersonale, rengørings-, ejendoms- og køkkenpersonale, sundhedsplejepersonale og ufaglærte arbejdere. Kilde: DR.

Hvis man vil genskabe et velfærdssamfund, må man først og fremmest se på, hvilke forhold der skaber dårlig trivsel på arbejdspladsen - her tænkes ikke så meget på mobning eller elendige ledere der er svært at gøre noget ved, som mere i løn, mindre kontrol og stress, færre skemaer, mindre indblanding i hvordan et menneske psykisk er konstitueret og tænker, samt det forhold at man har parkeret over 800000 mennesker på overførselsindkomst.
Hvis noget parti kan få ovenstående til at gå op i en højere enhed med økonomisk ansvarlighed, koblet med mindre harmonisering/ensretning i sundhed og adfærd. Så er det i hvert fald tæt på at få min stemme.

Danmark kunne i sandhed bruge et parti som har alles frihed i sigte, og et parti som har alles velfærd i sigte. Altså på et andet plan end det generelle, eller sagt med andre ord, udover det flertalsgivende plan.

Det er det man kalder demokrati

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Du skriver jo bare af, student.
Bl.m.a. var der 912.061 på overførselsindkomst i 2006, der er det sidste år der hentes officielt datamateriale fra:

http://danmark.wordpress.com/2008/04/14/sygdom-koster-37-mia-kr-10-mia-kr-mere-end-f%c3%b8r-2001-regeringen/

Sonia

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Nu er en del af dem på barsel, osv. Derfor skriver jeg over 800000.

Faktisk var der over 1.3 million på overførselsindkomst, i den arbejdsdygtige alder i 2006.

Arbejdsløshedsdagpenge 259 586
Sygedagpenge 324 348
Barselsdagpenge 131 878
Kontanthjælp 119 631
Revalidering 23 642
Førtidspension 241 805
Efterløn 158 206
Kommunal aktivering 23 742
AF-aktivering 27 087
Orlovsydelser 8 038
Ledighedsydelse 18 291

Så jeg opererer med et rundt tal som varierer alt efter hvem du inkluderer.

Mange af de her tal fra 2006 er faldet på det seneste.

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, skal du kontakte doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og også kontakte doktor Zuzu på Viber via +2347013499818