lørdag den 19. februar 2011

Handlede det der skete i Medina om Israel?

Siden DR 2 er så glad for "nuancerede programmer", så har jeg et forslag til et program:


Selv om værten rejser spørgsmålet, det er vel ikke bare om Israel og tiden efter 1948, så forfølger han det ikke. Programmet byder dog på vrede muslimer efter at en mand er dømt for hatespeech mod jøderne, lidt lige som Hiz Ut Tahrir formanden for nogle år tilbage, der blev dømt for at citere koranen, "dræb dem, hvor end du finder dem".

De er vrede over at koranen, og haditherne, dermed profeten er blevet dømt, for profeten selv for 1400 år siden var jo ikke ligefrem ven med jøderne, som han angreb, dræbte, eller fordrev.

Programmet forsøget at komme vidt omkring og tale med mange forskellige parter på under 40 minutter. Så meget bliver hængende.

Han rejser dog et centralt spørgsmål. Det var jo netop propaganda, ala "Zion Vise protokoller", der førte til holocaust, kan det nuværende had til jøderne føre til det samme? Det er et godt spørgsmål, som ingen vel tør give et bud på, heller ikke den israelske akademiker, han lader får det sidste ord i programmet.

Jeg tør godt. Jeg vil personligt være forbløffet, hvis Israel eksisterer om hundrede år.

500 + mio. arabere lige omkring, det kan selv ikke et effektivt militær stille noget op over for i længden.

Vi kan køre alle de gamle plader: Araberne kan ikke finde ud af arbejde sammen. Israels militær er et af verdens bedste og får støtte af USA.

Tiderne forandrer sig bare hele tiden - Det stærke Tyskland opstod først med Bismarck og kort efter flød blodet i Europa. Den eneste forskel på araberne og tyskerne i 1930erne, er af det førstnævnte mangler en karismatisk leder til at samle dem. Men opstår han og slår han blot på to forhold, Islam og Israel, så skal de nok stille sig bag ham med stor entusiasme.

Hvis man tror, at det aldrig kommer til at ske, så underkender man vist araberne, om nogen.

En interessant detalje i dokumentaren. "I 2002 viste en egyptisk tv-kanal en serie, der var bygget på Zions vise protokoller.

Det fik Mubaraks politiske rådgiver til fordømme og advare mod antisemitismen, hvilket han fik tilladelse til af Mubarak.

Det vil man næppe få under det muslimske broderskab.

0 kommentarer: