onsdag den 15. april 2009

Socialismens betingede reflekserOvenstående viser kvinder fra Lahore i Pakistan, hvor venstrefløjen arrangerede en demonstration rettet mod Taleban og terrorisme. No to taliban Justice, var blandt parolerne.
Omend demoen, arrangeret af et bredt spektrum af politiske og aktivistiske grupper, kun kunne mønstre omkring 2000 mennesker, så kunne de dog i det mindste finde ud af at protestere mod Taleban.
Herhjemme er det mere sandsynligt, at finde venstrefløjen i en demo rettet mod tilstedeværelsen (militært) i Aghanistan, altså netop det forhold som holder Taleban helt og absolut fra magten, altså en de facto pro-demo for at Taleban skal tilbagevinde magten.
Historisk har venstrefløjen jo ikke haft den store fingerspidsfornemmelse for det totalitære.
Men lad os give den, i egen selvopfattelse, veloplyste venstrefløj ignorantens undskyldning.
De ved ikke, hvad de taler om, og de vil helst heller ikke vide det, og dermed blive tvunget til at revurdere deres samlede tro.

Venstrefløjen i Pakistan har ikke råd til den luksus.

Nu har Pakistan byttet fred med Sharia i landets SWAT region. Når man læser aviserne her, betyder det stening af utro, hænder der bliver hugget af tyve.
Men det betyder meget mere end det, det betyder at kvinder som færdes frit i selskab med mænd, risikerer at blive dræbt.
Det stopper ikke der, Talebans fortolkning af sharia går videre end den traditionelle. Den betyder ingen skolegang til kvinder, i det hele taget ingen frihed til kvinder, i deres egne ord:

"
Women will not be allowed either to go to jobs or markets because we do not want to make them show-pieces," he said.


For at gøre ondt værre, så parallelt med den nuværende udvikling vil Verdensbanken donere op til seks milliarder dollar til Pakistans dysfunktionelle demokrati.
Pakistan er et komplekst land, som både er moderat og har haft en kvindelig præsident, men nu giver de efter til den mest middelalderlige, totalitære mentalitet endnu i live på jorden.

Vi er så glade for demokrati og dialog. Men Taliban er ligeglade med dialog og demokrati. Støtter flertallet i SWAT regionen talibans regime og Sharia? Det ved vi ikke, men ingen har spurgt dem og Taliban er ligeglade med begge dele. Deres nidkærhed går kun i en retning. Flere og maksimum indrømmelser. Med vold og hæmningsløst pres kan alle folk kues. Det er den lektion vi alle kan lære og burde have lært forlængst. Selv hvor demokratiet hersker, kan mørk teologi ende ved magten som i Gaza, Algeriet, Iran, - hvor flertallet nu en gang stemte på Admadinejad. Ja selv i Tyrkiet, Islams bedste eksempel på et demokrati, er en glidebane i gang i den retning.

Pakistan er verdens farligste nation. Allerede har AQ Khan, Pakistans "A-bombefader", hjulpet med at sprede nuklear teknologi. Men det værste er at Islamismen kun er få hårsbredder fra den totale magt og udviklingen glider i den forkerte retning - fundamentalistisk, demografisk, økonomisk, stiger fattigdommen og desperationen og korrupt har landet altid været, kursen i den største og nukleare militærmagt inden for Islam er katastrofal.
Hvilket stemmer som Arnaud de Borchgrave, tidligere chefredaktør for Washington Times, i årevis har advaret mod, så er landet på en radikal og faretruende kurs, kraftigt hjulpet af saudiske oliepenge til spredning af wahhabistisk indoktrinering gennem moskeer og madrassas, oven i alle de andre former for kunstigt åndedræt landet modtager.

Venstrefløjen og den kulturelle elite, taler meget om nuancer og oplysning. Men hvad angår de mørke og lyse nuancer i henhold til Taleban, Islam, og oplysningen omkring hvad der foregår i den del af verdenen, falder de helt uden for deres egne idealer, sammen med det meste af befolkningen.

Vi har grundlæggende ikke andet end en meget vag idé omkring, hvad vi er oppe i mod.

Tilgiv os, thi vi ved ikke, hvad vi gør.

0 kommentarer: