torsdag den 30. april 2009

Når kammertonen ikke hjælper

Ingen kan beskylde Sverige for at have en racistisk debat, en dæmonisering af muslimer. Tværtimod er emnet om problemer med indvandrere et ikke emne, hvor man helst ikke skal sige tingene for direkte, hvis man overhovedet får lov til at sige noget.

Alligevel er problemerne de samme, og ikke blot de samme, de er langt værre hinsidan, med vold, voldtægt, bilafbrændinger, politiet som ikke kan bevæge sig ind i Herrgården, uden at være i næsten kampformationer, brandmændende der nægter at rykke ud til området, medmindre det er en brand som direkte truer boligblokke.

Nu foreslår SD og Moderaterne udgangsforbud for byens unge under 18 år, efter klokken 21.00.

Nærpolitiets chef i Malmø har meldt pas:

Direkte adspurgt, om ikke det handler om at være tilstede og overvåge udviklingen, svarer nærpolitichefen:

- Jo, i den bedste af alle verdner var det givetvis det bedste, men det er jo utopi….Og fik jeg 300 mand ekstra, ville jeg ikke kunne løse det alligevel, lyder det fra Börje Aronsson.

Men den overordnede morale af dette, er at en venlig tone ikke hjælper. Tværtimod, den undviger problemets rod, giver muslimerne muligheden for at skyde skylden fra sig og undlade at tage personligt ansvar.

Det som man kalder dæmonisering, en forkert beskrivelse af det forhold, at man anerkender et problem og dets årsag, er noget som frembringer en større vilje, blandt muslimer selv, til at bidrage med løsningen.
For de fleste muslimer er hæderlige mennesker og vil på sigt ikke have deres rygte spoleret af uopdragne og antagonistiske unge.
Da vi ikke har mulighed for at finkornet skelne mellem dem, som bliver en byrde for samfundet økonomisk, eller direkte skaber vold og ballade, er vi tilbøjelige til at fraholde alle muslimer muligheden for at bo i dette land. Vi vil ikke acceptere og skal ikke acceptere en sådan adfærd.
Det er ikke vores ansvar at få det til at fungere, det er først og fremmest deres eget!
De har alle de samme muligheder som alle andre danskere, det er blot at gribe dem og ikke lave ballade.

0 kommentarer: