tirsdag den 27. november 2012

Dalrymple

Det konsekvensløse samfund har taget endnu et skridt tilbage i forhold til den individuelle moral og det personlige ansvar ved at gøre det sværere at udvise kriminelle udlændinge. Læs mere om det på Den Korte Avis:

Generelt bevæger vi os mod et samfund, hvor folk kan gøre som de har lyst til pakket ind i blødt vat.

Det er kun overspisning, rygning og anden sund levevis, man egentlig mærker konsekvensen af, dog kun så langt, som et massivt sundhedsvæsen ikke kan hjælpe en.

Anthony Daniels, også kendt under pseudonymet "Theodore Dalrymple", vender på skarpeste intellektuelle manér med klassisk tør engelsk humor dette fænomen, "Choice without consequences," i følgende glimrende foredrag:Anthony Daniels, "The Ultimate Freedom, Choice Without Consequences", PFS 2012 from Property & Freedom Society on Vimeo.

1 kommentarer:

Viking sagde ...

"Generelt bevæger vi os mod et samfund, hvor folk kan gøre som de har lyst til pakket ind i blødt vat."

Enig, jeg har hørt eller læst (det kan jeg ikke lige huske) at "eksperter" mener at 16-18 eller 18-20 årige ikke er lige så moden og ansvarlige som før i tiden.
I gamle dage skulle man arbejde og fik ansvar for sig selv, familie og egne fremtid, i en tidlig alder.
Man kom typisk i mesterlære og omgik voksne mennesker.
De fleste af os har hørt historier fra da far, farfar, oldefar eller tipoldefar var dreng, de var alt andet end pakket ind i blødt vat.
Ikke fordi vi skal tilbage til det, men noget burde ændres.