mandag den 15. september 2008

Så er det set med

Sidder og ser National Geographic til min aftensmad. Artige sager for folk, der har svært ved at tage religiøse dogmer, og mennesker der får kommandoer af gud, alvorligt.
Koranen, omhandler programmet. Det bliver helt sikkert genudsendt for folk med stærke nerver eller en prominent evne til at se det gode i alt og overse det dårlige i processen.
En ny Channel 4 Dokumentar omhandlende koranen.

Vi møder nogle muslimske (konvertitter) kvinder. Den ene var tidligere advokat, men nu har hun forladt sit arbejde for at passe sit hjem. Hun bærer Niqab. Gud ønsker det har hun følt, hun er ikke presset af sin mand. Den anden bærer hijab, gud har ligeledes fortalt hende at hun bør det. Gud kan åbenbart ikke blive enig med sig selv!
Ja så er der jo dem som Gud befaler skal slå vantro ihjel, skal slå sig selv ihjel.
Ja, jeg kan også se det positive i det hele, inden for religion kan man være from i stedet for skizofren, når man hører stemmer:)

Dr. Saleh, en slags muslimsk Dr. Phil docerer

-Visse kvinder, må slås, Dem som ikke adlyder deres mand eller løber hjemme fra f.eks.

Der er i øvrigt flere oversættelser, af vers 4.34 Dr. Saleh mener godt man kan forene islam og menneskerettigheder, selv om kvinden er en grad under manden, arver det halve af mænd og hun som sagt godt må få tæsk. Enkelte oversættere har i øvrigt oversat til "Scourge". Som en enkelt har tilført "lightly". Tæsk er det generelt alligevel og i øvrigt kun ved mistanke om ulydighed.

Dr. Muhammad Hurani,"Society for Inter-Religious Understanding", en i øvrigt meget sympatisk mand og klart en moderat udtalte noget meget essentielt

-Koranen er som et supermarked, de moderate kan finde fredelige vers at læne sig op ad, de ekstremistiske kan finde de krigeriske vers til at støtte deres version.

Problemet er jo så, at de krigeriske vers er der klart og tydeligt og jihadisterne kan med solid tekstuel opbakning gøre sig selv immune over for kritik, kalde de moderate for hyklere, skulle de for alvor betvivle deres fortolkning. Muhammad sagde jo selv de senere jihad vers erstattede de tidligere Mekka vers.

En af de ikke særligt moderate, kørte hele propaganda apparatet i position og fortalte hvordan muslimer bliver dræbt over hele verden, at det så i reglen er muslimer som dræber muslimer, som direkte går efter at dræbe kvinder og børn og hvorfor i det hele taget islam tilfældigvis er involveret i flertallet af konflikter i verden, den slags refleksioner skal man nok ikke forvente.

En anden moderat, indrømmede - spændende nok, at radikal islam er centrum i islam som det er nu. De sidder på oliepengene og pumper dem ud til koranskoler, bøger og spredning af deres salafitro. De dominerer islamisk teologi.

Der er naturligvis ingen skarpe kritikere af koranen i filmen, nej da, det er kun noget, man finder når emnet er USA, Israel eller Kristendom.
Til gengæld kan man hilse på sukkertungen Tariq Ramadan med flere. Så kan man sige at de enkelte - ikke de værste - udsnit af ekstremister de viser i channel 4 dokumentaren, kan selvstændigt tænkende væsener godt dechifrere, selv om hvert et sådanne klip bliver fulgt af en moderat muslim som beklager sig over, hvordan de misforstår det hele.
De rosenrøde airyfairy historier fylder til gengæld mest. Men omvendt, en kvinde som indrømmer at mænd har ret til at slå kvinder ærligt og blankt. Ja, sådan et klip er jo råt for usødet.

Åh ja, så får sukkertungen Tariq Ramadan æren af at runde programmet af, sammen med den ellers ganske fornuftige Dr. Muhammad Hurani som sagde

- Vi kan ikke ændre teksten i koranen, men vi kan ændre den måde, vi fortolker den på.

Med alle de vers der klart taler om jihad, martyrdom, had og intolerance over for vantro osv. Så held og lykke ønskes Dr. Muhammad Hurani.

Den muslimske organisation MPACUK (Moslem public affairs commitee United Kingdom), er naturligvis tilfredse

Måske ville channel 4 bare undgå alle de utilfredse muslimer, de oplevede en anden gang de lavede noget om islam

0 kommentarer: