onsdag den 4. februar 2009

Kloning som redning for uddøde arter

Det lyder som noget ud af Frankensteins monster. Men faktisk har man lige forsøgt, at genskabe en uddød Bjergged med kloning. Kiddet omkom dog næsten øjeblikkeligt.
Artiklen nævner, at man i USA systematisk samler DNA fra truede dyrearter med håbet om at genskabe dem. Det er dog mere solidt fundament for, end at fryse afdøde mennesker ned.

Vi skal dog ikke sætte snuden op efter Kæmpebjørne, Mamutter og Sabeltigre, for den sags skyld Jurassic Park. Det DNA har lidt skade.
Men med lidt uhæmmet manipulation, kan vi måske gøre os selv til guder.

Jeg støtter i princippet genmanipulation, omend det skal fares frem med forsigtighed.

Det gør jeg fordi, at genmanipulerede afgrøder kan redde menneskeliv og gøre uligheden med henhold til frugtbar jord, eller ikke frugtbar jord mindre.
Det samme med lægevidenskaben. Hvis mennesker kan få mistede arme til at gro ud igen. Eller gendanne andre vitale funktioner ved genmanipulation, hvis det kan redde liv, og det er i øvrigt ikke noget "hvis", så skal det gøres.

Men hvert skridt i den retning, skal undersøges grundigt. Planter kan blive for stærke, det skal være planter, man planter selv.
Det skal også være et åbent spørgsmål, hvor langt vi skal gå med hensyn til at holde mennesker i live og specielt under hvilke betingelser.

Men genmanipulation er alt i alt en videnskab med for mange goder, til at blive undertrykt.

0 kommentarer: