Men vores historie skal holde, der skal være belæg for den og evt. modsigelser skal være undersøgt grundigt. Ellers er vi sikre på at dumpe uanset hvad.
Men et er skolen, noget andet er når de studerende slippes løs i virkelighedens journalistiske verden, så falder kravene prompte:
"Et stort problem", ministerierne bruger flere penge på præsentation, vand og sandwiches og den slags, Ritzau journalisten må være ret så forelsket i sin overskrift:
"Pengene fosser ud af ministerierne"
Tag den Fogh og Venstre!
Hvad er pointen med en sådan historie? At antyde at regeringen frådser?
I artiklen står det:
Alene sidste år steg repræsentationsudgifterne med 15 procent
Well, så er det måske på sin plads at undersøge prisindekset for fødevarer, eller hur? Blot måske, det kan da ikke være så svært.
Og Ekstra Bladet selv, som gladeligt videresender Ritzau telegrammet, behøver da ikke at kigge særligt langt, for at finde en artikel om stigende fødevare priser:
Vi mangler lige sandwichingrediensen mel i ovenstående, men hvis man ikke har bemærket at brødpriserne de sidste to år er stejlet, så følger man vist ikke så godt med. Pålæg er sikkert også steget lidt, Ost er i hvert fald.
Det er blevet grundigt udpenslet i medierne de sidste par uger. I takt med, at vi alle har fået både skattelettelser og en historisk velstand, er der en grundlæggende ting, der går den forkerte vej: Fødevarer er næsten fordoblet i pris.
Det viser Danmarks Statistiks prisindeks over dagligvarer fra december 2005 til december 2007.
Men hvor galt står det i virkeligheden til på specifikke produkter?
Af indekset fremgår det, at icebergsalaten i gennemsnit er steget med 82 procent i perioden. En laksefilet er blevet 46 procent dyrere, gryn er steget 44 procent i pris.
Og både æble- og appelsinjuice er blevet 39 procent dyrere for forbrugerne.
Godt denne journalist ikke skal til eksamen på journalisthøjskolen.
Ros til ministerierne fordi udgifterne ikke er steget mere, skal der i hvert fald lyde herfra.
0 kommentarer:
Send en kommentar