Egentlig en god idé, når vi har underskud i 100 milliarder-klassen på de offentlige finanser.
Men den faldt ikke i god jord hos Socialdemokraterne:
»Det er et ultraliberalt angreb på grundelementerne i det danske velfærdssamfund, som er bygget op omkring en stærk offentlig sektor med stærke muligheder for uddannelse, ældrepleje og behandling af syge. Den samfundsstruktur har ellers vist sig at være et af de mest konkurrencedygtige i verden,« siger finansordfører Morten Bødskov (S).Nogen højere?
Hvis bankrådgiveren henne i banken trak os til side og sagde; "Hør her hr. Jensen, det går ikke, at du gældsætter dig med, hvad der svarer til 15-20 pct. af din årlige indkomst, uden at du har en plan for, hvordan du får nedbragt din gæld." En sådan nedbringning på nødvendigvis indebære som hovedelement, at man kigger på udgifter og forbrug. Medmindre man har udsigt til større indkomst.
Var han så også "Ultraliberal"?, eller gav han dig blot et godt råd?
Jaja det store underskud skyldes jo krisen, tænker man vel. Det er også delvist rigtigt, men vi er på kurs mod en underfinansiering i samme størrelse helt uden krise.
Tag blot endnu en lille bid status quo:
Faktisk har Danmark vinket farvel til hele 26 procent af sine markedsandele i de rige OECD-lande, siden 2003, hvis man skal tro en ny analyse fra Dansk Erhverv. Det svarer til, at vi har mistet en årlig eksport på 50 mia. kr., eller tæt ved 250 mia. kr.over en femårig periode.Da vi taler markedsandele og ikke volumen, er dette tal ikke direkte påvirket af finanskrisen.
Men det kan spille en rolle, at virksomheder med selvsamme produkt i dag producerer det i udlandet.
Ja, så har vi en borgerlig regering, som ikke tør lukke for den fossende statskasse, der aldrig har fosset mere, end under og efter mr. Fossemand Fogh.
Så er man i den bizarre situation, at man kan savne Poul Nyrup.
BonusUpdate: Interview med OECD økonomen bag rapporten, Romamin Duval, fra Information.
0 kommentarer:
Send en kommentar